Skip to content

Dream Hall

TV csatornák és műsorgyártók

Menu
  • Kapcsolat
Menu

A konyak kóstolás művészete

Posted on 2020-02-24
konyak
Konyak

Az alkoholok között is jól elhatárolható kategóriákat tudunk felosztani aszerint, hogy milyen minőségben készülnek azok. Talán mindenkinek egyértelmű, hogy a konyak az elit osztályba sorolható, amit főleg az előállítás módjának köszönhet. Ennek eredményeként a kóstolása szinte már külön művészetnek számít, annak folyamata pedig bonyolultnak is mondható. Az ízlelés első fázisa a pohárban való pihentetés.

A kitöltés után, az italnak szobahőmérsékletűnek kell lennie – erre a melegítési célra szolgál a talp nélküli kézbe simuló pohár -, illetve érdemes egy kicsit pihentetni a kóstolás előtt. Miután hagytuk egy kicsit nyugodni a konyakot, forgassuk meg a poharunkban, és vizsgáljuk meg a színét, majd az állagát is. Következő lépésként a harmadik érzékszervünkre, az orrunkra támaszkodunk.

Először forgatás nélkül kell megszimatolni a konyakot, majd egy kissé megpördítve a pohárban. Csupán ezek után ízlelhetjük meg az italt, aminek a valódi karakterét, valamint tulajdonságait a lehető legkisebbeket kortyolva tudjuk megismerni.

Navigáció

  • RTL II
  • RTL Klub
  • Cool
  • Barátok közt
  • Műsorok
  • Story4
  • Story5
  • AXN
  • Film Café

Legutóbbi bejegyzések

  • Ethernet kábel választás szakértői segítséggel a Kácsa Audiónál
  • Hatékony talajjavítás a Mátra Brikett segítségével
  • Professzionális videókészítés szolgáltatás Komáromi Barnabástól
  • Arcápolási termékek a tökéletes bőrhöz
  • Az áramláskapcsoló szerepéről dióhéjban

Kategóriák

  • Egészség
  • Hírek
  • Internet
  • Szolgáltatás
  • Webáruház

Címkék

arcápolási termékek brandy falburkolat finlandia vodka grey goose vodka keresőoptimalizálás Győr könyvelés áramláskapcsoló
©2025 Dream Hall | Design: Newspaperly WordPress Theme