Ezt a márkát még az is ismeri, aki életében nem fogyasztott whiskyt. Talán maga az alkotója sem gondolta volna, hogy egyszer meghódítja az egész világot a terméke.
A Jack Daniels kezdetben egyáltalán nem számított kiemelkedő márkának az Államokban. Az ital minden tekintetben megfelel straight bourbon szabályozásnak, az alapítók mégis mindig Tenesse whiskyként hivatkoztak a termékükre a juharfaszenes szűrés miatt.
A készítés során egyetlen lépést sem szabad megváltoztatni vagy kihagyni, mert az már egy teljesen más íz-világot eredményezne. Éppen emiatt, a Jack Daniels whiskyt válogatott hordókban tárolják, amitől megkapja a végleges és jellegzetes ízét, amit olyan sokan szeretnek.
Jéggel vagy jég nélkül különleges elemét képezi a fontos alkalmaknak, de olykor egy kemény nap után, hátra dőlve a kedvenc fotelünkben is jóleshet elfogyasztani egy pohár Jack Daniels-t valamelyik fajtából. Manapság már a mézzel és a fahéjjal ízesített változatokra is nagy a kereslet. Ezeket kizárólag jéghidegen érdemes fogyasztani.