Az Ízes élet háziasszonya, Mautner Zsófi ezúttal nem főzött, hanem népszerűsítette a jó magyar konyhát és kóstolt, méghozzá a Gourmet fesztiválon. Az ízek tesztelésére Ábel Anitát, a Heti Hetes egyetlen hölgyszereplőjét is elhívta, kettejük vidám falatozását a Reflektor magazinban láthatják majd a nézők.
Zsófi szereti a hagyományos magyar konyhát, de nagy híve az újításoknak is. E kettő ötvözetét szerette volna megmutatni Anitának, sőt, néhány érdekes fogással is meglepte.
– Nagyon szeretek enni, szerintem ez az egyik legjobb dolog a világon. Mindenre nyitott vagyok, bármit megkóstolok, maximum annyit mondok: köszönöm, ez nem az én ízvilágom- mondta Anita már a legelején Zsófinak, amikor is kezébe került az “indító” ital. – A jéghideg bodzás paradicsomvíz málnával és rebarbarával először furcsának tűnt, főleg, hogy átlátszó színű volt, ahogy a borjúmirigy sem hangzott túl bizalomgerjesztőnek, de olyan nagyot nem csalódtam. A bárány viszont egyszerűen isteni volt, és a sóskás banánfagyi is nagyon ízlett – értékelt a vidám nézelődés után Anita, aki azt is elárulta, hogy szokott és tud is főzni, de főleg az étkezés kultúráját szereti, leülni az asztalhoz egy jó társasággal. – A kislányom sem válogatós, neki a tésztaételek a kedvencei – tette hozzá a mostanában énekesi tehetségét is megcsillogtató színésznő, televíziós műsorvezető.
Zsófi és Anita – mivel mindketten szeretik a magyaros ízeket – hosszasan elidőztek még egy gulyáskolbász felett is, amihez pörköltes kenyeret ettek, s mellé házi tárkonyszörpöt kortyolgattak.
Hogy milyen érdekes ízélményekben volt része a két vidám hölgynek, az kiderül a hétfő esti és a kedd reggeli Reflektor magazinból.